Sănătate

ALERTĂ! COVID-19 revine în R. Moldova: Număruil cazurilor a crescut de 2,5 ori în ultima săptămână

În perioada 14-20 august, în Republica Moldova a fost înregistrat un deces cauzat de infecția COVID-19 și  138 de cazuri de îmbolnăvire, ceea ce înseamnă o creștere de 2,46 ori, comparativ cu săptămâna precedentă. 

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), în luna iulie au fost înregistrate 9 cazuri de îmbolnăvire în rândul copiilor de până la 14 ani, cu 1 mai mult decât în luna iunie, transmite Deschide.md.

Precum avertizează specialiștii, tendințele regionale ale subliniilor variantelor Omicron în secvențele colectate în perioada 11 iulie-8 august evidențiază circulația diferitor variante ale tulpinilor virusului SARS-CoV-2, inclusiv ale variantei recombinate EG 5.1 în 18,57% din specimenele supuse secvențierii.

În context, ANSP amintește despre importanța respectării principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor.

„Printre acestea menționăm – distanța fizică între persoane, de minim un metru, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igienă respiratorie; a măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febra, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare)”, se arată în nota informativă.

De asemenea, specialiștii susțin că vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *