Actualitate

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Toate persoanele – evacuate

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Toate persoanele au fost evacuate, iar oamenii legii efectuează verificări. Informația a fost confirmată pentru NM de către Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției, transmite Echipa.

Fetco a menționat că apelul telefonic cu privire la alertă a fost efectuat de o persoană necunoscută și a parvenit la ora 10:35.

„Momentan toate persoanele au fost evacuate și sunt efectuate verificări”, a comunicat reprezentanta Poliției.

De menționat că pe 29 august curent, șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu a anunțat că de la începutul anului, în Republica Moldova au parvenit 148 de alerte false cu bombă. Pentru verificarea informațiilor au fost cheltuite peste 2,26 mln lei.

Procuratura Generală a anunțat pe 25 august despre pornirea urmăririi penale pentru acte de terorist. De asemenea, Ministerul de Interne a propus înăsprirea sancțiunilor pentru alertele false cu bombă.

Potrivit notei informative a MAI, dacă până în prezent anunțul cu bombă era pedepsit cu până la 2 ani de închisoare, propunerea de modificare a Codului Penal prevede ca pedeapsa să fie cuprinsă între 2 și 5 ani de închisoare, iar plafonul amenzilor să crească începând cu 50 de mii de lei, până la un maxim de 150 de mii de lei.

Pe 5 septembrie curent, președinta Maia Sandu a menționat că alertele cu bombă din ultima perioadă au vizat cel mai mult instanțele de judecată – „având ca scop tergiversarea ședințelor”. Astfel, șefa statului a anunțat că Serviciul de Informații și Securitate și Ministerul Afacerilor Interne au pregătit un mecanism comun de estimare a riscurilor

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *