ActualitateSocial

Alerta de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani – FALSĂ

Amintim că anterior, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a fost anunțată o alertă de bombă. Un bărbat a sunat la numărul unic de urgență 112 și a anunțat că judecătoria ar fi fost minată.

Apelul a fost efectuat în data de 28 iunie, la ora 13:50. Astfel, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale poliției, pompieri, carabinieri, dar și experții geniști de la Bomteh.

Ulterior, zona a fost încercuită și au fost evacuați toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta judecătoriei.

După câteva ore de verificări minuțioase, experții au concluzionat că nici în edificiu și nici în zona adiacentă clădii nu este niciun obiect periculos. Chiar dacă nu a existat un pericol real, din cauza alertei false, s-au amânat mai multe ședințe de judecată, care urmează a fi reprogramate, transmite Echipa.md

Ulterior, pe acest caz poliția a pornit o anchetă pentru a identifica bărbatul care a făcut această glumă.

Menționăm că anume sediul Buiucani al Judecătoriei Chișinău este cel mai des ținta unor alerte false.

Conform legii, anunțarea mincinoasă cu bună știință despre un act de terorism se pedepsește cu amendă în mărime de până la 42.500 de lei, până la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau cu pușcărie pe un termen de până la 2 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *