Social

Alertă falsă cu bombă la un liceu din Chișinău: A fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism

Reprezentanții IGP anunță că în urma verificărilor efectuate obiecte sau substanțe explozibile nu au fost depistate. Astfel, alerta cu bombă nu s-a adeverit, scrie Deschide.md.

La moment, ofițerii secției investigație și urmărire penală a IP Botanica au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă. De asemenea, a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Oamenii legii au fost alertați în această dimineață despre amplasarea unui obiect explozibil în incinta unui liceu din sectorul Botanica al capitalei. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către șeful Secției Comunicare și Protocol al IGP, Diana Fetco.

Conform sursei citate, în jurul orei 09:45 oamenii legii au fost alertați de către un bărbat despre „minarea” unui liceu de pe str. Valea Crucii.

Imediat, la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. Elevii, personalul didactic și persoanele care se aflau în incinta liceului au fost evacuați, iar zona – încercuită.

Vă amintim că luni, 18 septembrie, oamenii legii au fost alertați precum că liceul din sectorul Botanica al Capitalei, a fost minat. Elevii, profesorii și personalul școlii au fost evacuați de urgență, după ce un bărbat necunoscut a sunat la Serviciul Unic de Urgență 112 și a alertat că instituția de învățământ ar fi minată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *