Social

ALERTĂ! În raionul Leova au fost identificate patru cazuri de pestă porcină africană

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează despre identificarea a patru cazuri de pestă porcină africană înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Mai exact, a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porcii domestici din patru gospodării non-profesionale din satul Tomai – 3 cazuri și satul Covurlui din raionul Leova – 1 caz, scrie Realitatea.md.

„Imediat ce Subdiviziunea teritorială pentru siguranța alimentelor Cantemir (cu raza de acoperire r. Leova) a fost notificată despre rezultatul testărilor de laborator, aceasta a demarat acțiunile stabilite pentru combaterea și eradicarea focarului”.

Agenția solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor sau a depistării cadavrelor de mistreți și totodată să nu utilizeze în hrana acestora cereale proaspăt recoltate, resturi culinare, care de asemenea pot determina îmbolnăvirea porcilor cu virusul pestei porcine africane și să respecte cu strictețe cerințele minime de biosecuritate.

Tot în acest context, ANSA solicită cetățenilor să nu procure produse alimentare din locuri neautorizate, precum și de a nu procura produse alimentare din carne de porc din țările vecine în scopul aducerii acestora în Republica Moldova, deoarece acestea vor fi confiscate și distruse, din motivul riscului pe care îl reprezintă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *