ActualitateExterne

ALERTĂ Israelul anunță că atacă Fâșia Gaza: Se cer evacuări masive

Armata israeliană a emis un nou ordin de evacuare, prin care locuitorii din nordul Gazei sunt îndemnați să se mute spre sud înainte de operațiunile militare planificate sâmbătă, scrie CNN.

Locuitorii vizați ar urma să se alăture zecilor de mii de alți palestinieni cărora li s-a spus să plece prin alte ordine de evacuare emise luni, scrie mediafax.ro.

Armata va opera „cu mare forță” în zonele Jabalia și Nazla, la nord de orașul Gaza, și va continua să facă acest lucru „pentru o perioadă extinsă”, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei în limba arabă, Avichay Adraee.

„Trebuie să evacuați zona imediat”, a spus el, adăugând că aceasta, inclusiv adăposturile din interiorul ei, a fost considerată o „zonă de luptă periculoasă”. El le-a spus locuitorilor că ar trebui să se deplaseze spre sud, către așa-numita „zonă umanitară”.

Conform localnicilor, armata a lansat sâmbătă dimineața fluturași care îi avertizează pe oameni să „evacueze imediat”.

Vineri, organizația Medici fără Frontiere a declarat că mii de persoane nu pot părăsi nordul Gazei, în ciuda ordinelor de evacuare din partea armatei, din cauza focurilor de armă și a loviturilor din jurul rutelor de evacuare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *