Ucraina

Alertă la Kiev după ce un bărbat s-ar fi aruncat în aer într-un tribunal

Un bărbat a murit miercuri, 5 iulie, în incinta unui tribunal din Kiev după ce s-ar fi baricadat într-o încăpere şi ar fi declanşat un dispozitiv exploziv, a declarat ministrul de Interne Ihor Klimenko. Oficialul a notat că este vorba despre „informaţii preliminare”, relatează Reuters.

Incidentul s-a petrecut miercuri la tribunalul Şevcenkivski din centrul capitalei ucrainene.

Doi membri ai unei unităţi speciale de reacţie rapidă au fost răniţi în timpul încercării de a-l reţine pe bărbat. În timpul incidentului s-au auzit două zgomote puternice.

Ministrul de interne Klimenko le-a spus reporterilor de la faţa locului că bărbatul „a murit probabil din cauza unui dispozitiv exploziv”. Ulterior, el a scris pe Telegram: „Conform informaţiilor preliminare, s-a aruncat în aer”.

Klimenko l-a identificat pe suspect ca fiind Ihor Humeniuk şi a spus că participa la o audiere în calitate de suspect în legătură cu moartea, în 2015, a patru ucraineni din Garda Naţională.

După audiere, susţine Klimenko, bărbatul s-a închis mai întâi într-o baie şi a aruncat un dispozitiv exploziv în direcţia a doi gardieni. Oprit să părăsească clădirea de către ofiţerii care trăgeau în aer, el s-a baricadat într-o altă încăpere. A refuzat să negocieze cu oficialii şi a aruncat un alt dispozitiv înspre cei doi agenţi, care au fost răniţi. Klimenko susţine că bărbatul a murit în această confruntare.

Ministrul a dispus o anchetă pentru a stabili cum a fost posibil ca suspectul să aibă asupra sa explozibil cât timp se afla în tribunal.

Poliţia s-a deplasat la faţa locului după ce s-au raportat explozii, în jurul orei locale 17:00, iar ambulanţele au fost văzute intrând şi ieşind din clădire. Înregistrările video au arătat că cel puţin o victimă era transportată pe o targă.

În declaraţiile sale, ministrul nu a menţionat nicio legătură între acest incident şi Rusia, precizează Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *