Actualitate

ALERTĂ! Ministrul german al Sănătății este îngrijorat de apariția unei noi variante de coronavirus

După apariția informațiilor despre evoluția spectaculoasă a unei noi variante de coronavirus cu un număr în creștere al spitalizărilor în nord-estul SUA, ministrul german al Sănătății și-a exprimat îngrijorarea și a subliniat că Berlinul monitorizează îndeaproape situația, relatează MOLDPRES.

Chiar dacă atenția lumii este concentrată asupra creșterii numărului de cazuri de coronavirus SARS-CoV-2 în China, experții în boli infecțioase sunt, de asemenea, îngrijorați de apariția variantei foarte contagioase Omicron XBB.1.5, care reprezintă peste 40% din cazurile din SUA, potrivit datelor oficiale publicate săptămâna trecută.

„Să sperăm că vom reuși să trecem de iarnă înainte ca o astfel de variantă să se răspândească printre noi”, a scris miercuri seară pe Twitter ministrul Karl Lauterbach.

„Monitorizăm dacă și în ce măsură XBB.1.5 se răspândește în Germania”.

Expertul în boli infecțioase de la Universitatea din Minesota Michael Osterholm a menționat că șapte din cele 10 state americane cu o creștere a numărului de infecții și spitalizări se află în nord-estul țării, unde sunt raportate mai multe cazuri de XBB. Aceasta presupune extinderea rapidă a zonelor în care noua variantă de coronavirus va căpăta proporții îngrijorătoare și va crea probleme pentru capacitățile sistemului sanitar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *