Social

ALERTĂ! Pericol de destabilizare a situației în Republica Moldova. Doi cetățeni străini implicați în acțiuni subversivev – expulzați

Doi cetățeni străini au fost documentați de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), fiind bănuiți de implicarea în tentative de destabilizarea situației interne din Republica Moldova, cu provocarea schimbării prin violență a orânduirii constituționale.

Potrivit unui comunicat al SIS, cei doi erau conectați la anumite centre subversive din afara țării, transmite Deschide.md.

„Aceștia erau antrenați în activități de culegere de date și informații pentru punerea în aplicare a unui plan de destabilizare a situației interne din țară, cu provocarea schimbării prin violență a orânduirii constituționale a Republicii Moldova. La fel, a fost stabilit că cetățenii străini, deghizați în simpli turiști, erau coordonați din umbră de către un grup de persoane afiliat unei rețele conspirative de experți în tehnologii politice și inginerie socială de peste hotare”, se arată în comunicatul SIS.

De asemenea, autoritățile precizează că în perioada aflării pe teritoriul național al Republicii Moldova, cetățenii străini au inițiat un complex de acțiuni informativ-subversive de cercetare a diferitor locații în preajma unor sedii guvernamentale și obiective de infrastructură critică. Aceștia au mai participat activ la monitorizarea și documentarea proceselor-social politce din țară și a acțiunilor de protest organizate în capitală de către anumite forțe politice.

Prin decizia instituțiilor abilitate, cei doi străini au fost declarați drept persoane indezirabile pe un termen de 10 ani, cu îndepărtarea lor de pe teritoriul Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Și de unde erau acești cetățeni??? Bine întrebarea e așa pentru populimea rusofonă a respublicii că bănuiesc că nu e greu de ghicit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *