Externe

ALERTĂ! Riscul ca rușii să ajungă la Odesa pe cale maritimă persistă, general ucrainean

Rușii și-ar putea aduce trupe în Odesa pe cale maritimă, declară adjunctului șefului generalului ucrainean Alexei Gromov, care precizează că mai multe nave și submarine se află lângă orașul de la hotar cu Republica Moldova.

Conform ofițerului, corăbiile rusești de război sprijină forțele terestre, încercând să afecteze infrastructura, transmite Suspilne. Ultimele, la rândul lor atacă Ucraina în direcția de coastă.

„Recent, s-a înregistrat o creștere a loviturilor asupra obiectivelor feroviare. Inamicul încearcă să perturbe creșterea componenței Forțelor Armate și a logisticii grupurilor noastre care operează în estul Ucrainei”, susține Gromov.

De asemenea, generalul afirmă că rachetele maritime și aeriene, lovesc obiective militare, infrastructura critică, industria, dar și rețele de transport.

Menționăm că în ultimele săptămâni s-au produs mai multe explozii în regiunea Odesa, provocate de atacuri cu rachete. Ultima lovitură a fost asupra centrului comercial Riviera, transformat în morman de fiare și ruine. Conform presei din țara vecină, acolo s-ar fi păstrat bunuri de uz militar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *