ExternePolitică

Alertă Schengen! Austria produce încă un mare scandal la graniţele Europei, blocând circulaţia camioanelor pe continent

După ce a refuzat intrarea României în Schengen, Austria a intrat în conflict şi cu Italia pentru restricţiile aplicate la punctul de trecere a frontierei de la Brenner.

Decizia a fost luată şi comunicată definitiv la finalul Consiliului Transporturi de la Luxemburg. Italia şi-a prezentat toate motivele, susţinute puternic de Germania, dar şi de alte ţări, precum Cehia, Lituania, România, Olanda şi Bulgaria, scrie Stiripesurse.ro.

Salvini, susţinut de românca Vălean, comisar UE pentru Transporturi

„Am vorbit despre problema poluării cu avioanele private, când alegerile austriece provoacă zeci de kilometri de cozi. O situaţie nesustenabilă. Tratatele şi libera circulaţie trebuie să se aplice tuturor. Tuturor ne pasă de mediu, dar coridorul Brenner nu aparţine doar Austriei, Germaniei sau Italiei, ci aparţine întregii Europe”, a spus ministrul italian al Infrastructurii, Matteo Salvini.

Vălean şi Salvini, imagine surprinsă la şedinţa de aseară

„Mulţumesc Italiei şi Germaniei pentru abordarea lor foarte constructivă asupra situaţiei de la Pasul Brenner şi, de asemenea, Austriei pentru că a încercat, dar trebuie să spun că a continua să discutăm despre aceeaşi problemă fără a ne mişca un centimetru în următorii zece ani nu e o abordare constructivă”, a spus comisarul UE pentru Transporturi, Adina Vălean, vorbind în şedinţa publică a Consiliului Transporturi.

„Încurajez spiritul de cooperare şi invit pe toată lumea să revizuiască propunerea noastră de compromis”, a subliniat Valean, citată de presa internaţională, adăugând că acel coridor priveşte întreaga reţea europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Multumim Austriei ca zalveaza Romania. In numai citeva luni milioane de de ilegali ar intra in tara din Africa si subcontinentul asiatic. Austriecii cunosc lectia am un video cu un indian care-si spala chilotii (literar in fundul gol) intro-o fintina arteziana pe linga Arcul de Triumf. Tin clipul pentru posteritate si arat si altor Romani ce fac cretinii astia din tara lui Mircea, Mihai, Stefan, Tudor, Cuza samd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *