Actualitate

ALERTĂ! Un alt caz de vibrion de holeră, depistat la Vadul lui Vodă

Pe plaja de la Vadul lui Vodă a fost depistat vibrion de holeră. Despre aceasta a anunțat șeful Direcției Sănătate, Boris Gîlca, în cadrul ședinței Primăriei de astăzi, 18 iulie.

Specialiștii din sănătate atenționează populația despre pericolul scăldatului în bazinele din municipiul Chișinău, potrivit Zugo.md.

„O informație pentru cei care obișnuiesc să se odihnească la plaja de la Vadul lui Vodă. Au fost colectate 6 probe de apă din bazinele acvatice în trei puncte de santinelă: plaja de la Vadul lui Vodă, plaja din orașul Vatra și din râul Bîc. În două probe, la plaja de la Vadul lui Vodă a fost depistat vibrionul holeric”, a declarat Gîlcă.

De asemenea, specialiștii din sănătate recomandă cetățenilor să fie prudenți atunci când aleg zona pentru odihnă în timpul sezonului estival: mergeți doar la lacurile special amenajate și autorizate, acordați prioritate zonelor situate în adiacența unor elemente naturale – păduri, relief favorabil, viteza cursului apei fără curenți puternici, nivelul apei să nu oscileze brusc. Totodată, evitați ca apa din lac să pătrundă în organism, pentru a evita o posibilă infectare. Cel mai des, populația se poate infecta cu viruși ce pot provoca boli diareice acute sau ale pielii.

Vă amintim că la 20 iunie, Boris Gâlcă a anunțat că bacteria de holeră a fost depistată pe plaja de la Vadul lui Vodă.

Vibrionul de holeră este o bacterie gram-negativă, în formă de virgulă. Specialiștii menționează că, unele tulpini ale aceste bacterii reprezintă agentul etiologic al holerei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *