Social

Alexandr Slusari, noul membru al Consiliului de Adminsitrație S.A. „Energocom”. „Propune să elimine definitiv Moldovagaz, care este deținută de Gazprom”

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, susține că, în calitate de membru al Consiliului de Administrație S.A. „Energocom”, va face tot posibilul ca cetățenii Republicii Moldova să aibă parte de cele mai mici prețuri la gaze și energia electrică. De asemenea, Slusari își propune să elimine definitiv „Moldovagaz”, care este deținută de „Gazprom”, din procesul de furnizare a gazelor pe malul drept al Nistrului, transmite Ziarul Național.

„Prieteni, am acceptat propunere de provocare din partea ministrului energiei și de azi sunt membru Consiliului de administrare a SA Energocom în calitate de reprezentant al societății civile.

Evident că am multe întrebări referitor la activitatea acestei întreprinderii strategice, care în prezent asigură securitatea energetică a Moldovei. Am primit prima informația din partea conducerii SA Enegocom. Voi învăța ceea ce nu cunosc și voi întra în toate detalii de funcționare a entității respective. Visul meu este ca pe piața energetică internă să existe concurența cu prețuri mai mici și de dorit ca din procesul de furnizare a gazului consumătorilor finali de pe malul drept al Nistrului să fie eliminată Moldovagaz, care , din păcate, în permanent va acționa la noi în țară ca bâtă geopolitică.

Pentru presa și societate promit o transparență maximală. Să nu uităm că este vorba despre banii publici și împrumutul, care urmează a fi rămbursat din contul contribuabililor. Imediat după sărbători va fi publicată informația detaliată despre achiziționarea gazelor în rezerve, atăt din banii creditului BERD, căt și din sursele bugetare. Cred că este necesar să continuăm discuția de ce în perioada scăderei semnificative a prețurilor bursiere, Moldova nu a avut gaz mai ieftin și care a fost rolul Moldovagaz în acest caz. Dar vă rog, un pic de răbdare.

Anticipând unele speculații, informez pe toți că voi activa în cadrul Consiliului Energocom cu remunerarea mică, egală cu salariul minimal pe economie”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *