PoliticăUltima oră

Alexandr Stoianoglo, rămâne încă 30 de zile sub control judiciar

Magistrații Judecătoriei Chișinău, cu sediul Ciocana, au examinat demersul procurorului Victor Furtună, desemnat de membrii CSP cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, aplicată în privința procurorului general suspendat, pe o perioadă de 60 zile.

Astfel, în rezultatul examinării demersului, judecătorul de instrucție a admis parțial solicitarea procurorului de caz și a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată în privința procurorului general suspendat, pe o perioadă de 30 zile.

De asemnea, Procuratura precizează că de la începerea anchetei, au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală, care au drept scop cercetarea completă și obiectivă a circumstanțelor cazului, după cum urmează:

– a fost înaintată învinuirea la 4 persoane;

– au fost audiate 14 persoane în calitate de martori, declarațiile cărora în cumulul cu celelalte probe administrate, elucidează circumstanțele cazurilor cercetate;

-​au fost efectuate peste 40 examinări a peste 5000 de documente și înscrisuri de ciornă

– au fost formulate către alte state 3 cereri de asistență juridică internațională în materie penală;

– au fost efectuate 4 percheziții în urma cărora au fost depistate și ridicate mai multe documente, înscrisuri de ciornă, la fel calculatoare, telefoane mobile și alți purtători de informație electronică;

„Menționăm că, toate calculatoarele, telefoanele mobile și alți purtători de informație electronică ridicate în urma perchezițiilor, au fost supuse expertizelor inginero-tehnice. La moment marea majoritate a rapoartelor de expertiză fiind întocmite, iar concluziile acestora în coroborare cu restul probelor acumulate în cadrul urmăririi penale, sunt relevante pentru stabilirea adevărului pe caz”, a precizat reprezentanții Procuraturii.

Pe 24 martie, CSP a decis cine va examina pretinsele acțiuni ilegale ale procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo. Membrii CSP au adoptat această decizie în urma examinării sesizării lui Gheorghe Străisteanu, care a și invocat pretinsele acțiuni ilegale din partea lui Stoianoglo. Misiunea de examinare a sesizării i-a revenit procurorului anticorupție, Alexandru Musteață. 

Sursa: TV8.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *