Moldova

Alexandru Oleinic despre inițiativa PLDM: POPULSIM IEFTIN

Alexandru Oleinic nu vede nici un motiv pentru formațiunea pe care o reprezinta de a se aventura în actiunile propagandiste ale PLDM. El considera ca „pactul propus de PLDM nu are nimic în comun cu integrarea europeană. Fiind într-o profundă criză de imagine, PLDM încearcă să inventeze tot felul de acţiuni de PR pentru a capta atenţia publică asupra sa şi pentru a pune restul partidelor politice în situaţii stupide”. Solicitat sa comenteze faptul semnarii acestui pact de doi ex-presedinți ai Republicii Moldova, A. Oleinic a menționat ca „este uşor de înţeles de ce au făcut acest lucru. Ambii preşedinţi au motive serioase sa fie mai aproape de acest partid. (Nota redacției: fiica presedintelui M. Snegur este ministru de externe iar fiul presedintelui Lucinschi este deputat PLDM).

Alexandru Oleinic consideră că „parcursul european al Republicii Moldova este un un obiectiv naţional şi nu un instrument pentru retuşarea imaginii PLDM. Chiar dacă PLDM a deţinut şi deţine portofoliul ministerului de externe, progresele pe dimensiunea parcursului european reprezintă efortul tuturor celor care au făcut posibilă schimbarea din 2009, ci nu doar al unui sigur partid”.

Oleinic a comentat deasemenea participarea formațiunii sale la mintingul organizat de guvernare la 3 noiembrie 2013. „La 3 noiembrie, am fost în piaţă alături de oameni, nu alături de partidele care au organizat acest eveniment. Am sprijinit integrarea europeană, dar nu actuala guvernare. Acum însă ni se cere să sprijinim un partid politic. Sunt lucruri cu totul diferite”.

Liderul PP consideră ca la ora actuala exista un consens politic intre toate formatiunile politice din tara, cu exepția PCRM, in privinta proiectului de integrare europeana, prin urmare nu este clar care este scopul acestui pact.Oleinic nu exclude că adevaratul scop al așa zisului pact propus de PLDM este de a crea un subiect de campanie electorală similar celui creat in campania din 2011 cand PLDM a regizat acțiuni colective de aderare a medicilor, sportivilor, rectorilor, deputaţilor, in primul parlament etc. Oleinic a mai menționat că pentru avansarea pe calea europeană trebuie accelerate reformele, demonopolizată economia, combătută coruptia, susţinut producătorul agricol autohton, reformat învăţămîntul şi sfera socială, si nu lansate interminabile actiuni de PR. 

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *