Politică

Alexandru Oleinic: Guvernarea a scăpat puterea de sub control

Solicitat să comenteze situația creată în sfera politică, Oleinic a menționat că “acum, guvernarea se află la o distanță maximă de popor, fiind implicată total în târgul fotoliilor și lăsând gestionarea țării de izbeliște”.

“Partidele aflate la guvernare au compromis total votul de încredere primit de la popor, transformând țara într-un iarmaroc al funcțiilor”, a declarat Alexandru Oleinic, menționând că “la moment calea spre o criză profundă sau spre un început de relansare a țării depinde doar de supărările a două persoane”.

Copreședintele Partidului Popular din Moldova este de părerea că procesul de descentralizare în procesul de luare a deciziilor strategice în stat și pârghiile de control a statului trebuie să fie întoarse în mâinile poporului. “Suntem convinși, ca niciodată, că Președintele țării, în mod obligatoriu, trebuie să fie ales de către alegători și, astfel, să aibă un vot de încredere primit direct de la popor. În aceste condiții el va fi un apărător al intereselor oamenilor simpli și nu a clasei politice. În plus alegătorii trebuie, în orice moment, să poată sancționa un oficial care se gândește la propriul buzunar mai mult decât la bunăstarea celor care i-au dat puterea în mâini”, susține Alexandru Oleinic.

Partidul Popular din Moldova a lansat anterior inițiativa de trecere la votul mixt. Printre acțiunile propuse de aceasta formațiune se mai numără alegerea șefului statului prin vot direct.

Partidul Popular din Moldova a fost constituit în aprilie 2011. Partidul promovează doctrina populară, care reprezintă o îmbinare a valorilor conservatorismului tradiţional cu valorile liberalismului şi ale creştin-democraţiei europene. La moment, PPRM numără peste 7 mii membri în mai mult de 30 de localități.
 
infotag.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *