Actualitate

Alexandru Tănase, la o aniversare. Omul și destinul

Dacă soarta devine prietenoasă cu acela care e înțelept, drept și bun, atunci înțelepciunea lui se va transforma în sârguință, în bunătate, în dreptate, în aptitudini și în știință. Esența acestor cuvinte e simplă: fiecare om are un destin și meritul lui este să-l încununeze cu facere de bine, cu dragoste față de oameni, să facă curățenie în jurul său și să nu accepte compromisuri cu propria conștiință.

Un așa fel de om este Alexandru Tănase, juristul care a acceptat destinul ca un dat.

A făcut parte din prima promoție de studenți din Basarabia, care și-au făcut studiile în România. A învățat, din mers, limba română, istoria românilor, dar și cultura de a fi român. S-a întors acasă, în Republica Moldova, pentru a schimba ceva. Deși greu de tot, ceva s-a schimbat, cel puțin libertatea de a te exprima, de a gândi, de a trăi. Așa a fost destinul, uneori mai favorabil, alteori mai puțin, dar a fost și este mereu un luptător perseverent. Alexandru Tănase înțelege că destinul i-a hărăzit să muncească și el se simte rău când e inactiv. Citește mult, analizează fenomenele, ia atitudini și, de multe ori, tace, căci și tăcerea e o înțelepciune și face parte din destinul omului.

Acest om al timpurilor noastre înțelege că învățătura poate face doar bine și extrage din esența ei folos pentru sine, dar și pentru oameni. Inima lui nu este niciodată goală, doar îndurerată, când în jur este atâta mizerie. Visează la o țară mai liberă, mai bogată, mai armonioasă și să facă și el parte din viața acelei țări. Muncește mult, căci înțelege că, dacă țipi în direcția vântului, glasul nu ți se face din aceasta mai puternic, însă cel care ascultă îl aude foarte clar.

Alexandru Tănase este un om obișnuit, dar se deosebește de ceilalți prin aceea că știe să se bizuie pe oameni și lucruri. Destinul i-a hărăzit locul, iar el este precaut când își alege locul. Alexandru Tănase a văzut Timpul anilor, pe care i-a trăit și, ca orice om înțelept, nu cunoaște tristețea, se bucură de ceea ce are.

La Mulți Ani!

Cu multă căldură sufletească, cei care te respectă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *