Moldova

Alexandru Tănase: La procedurile judiciare trebuie să participe doar avocaţi licenţiaţi

„Noi creăm o structură nouă, facem birouri regionale de avocaţi, după modelul statelor europene avansate, pentru prima dată vom impune standarde de calitate a muncii avocatului şi vom face ordine în procedurile disciplinare, modificăm mecanismele de accedere în profesie, statutul stagiarului”, a menţionat ministrul Justiţiei în discuţiile sale cu Gheorghe Florea, preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România. „Modificările propuse urmăresc consolidarea instituţiei avocaturii”, a precizat ministrul.

La rândul său, Gheorghe Florea a lansat o invitaţie Uniunii Avocaţilor şi ministrului Justiţiei din RM, în vederea participării la lucrările Adunării generale a avocaţilor din România, care va avea loc în perioada 17-18 iunie 2010 la Constanţa, pentru a identifica împreună soluţiile la problemele comune din acest domeniu.

În cadrul vizitei la Bucureşti, Alexandru Tănase a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Senatului României, Teodor Meleşcanu, cu preşedintele Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor din parlamentul român, Daniel Buda, şi cu preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România, Lidia Bărbulescu.

Au fost examinate mai multe subiecte de interes comun: implementarea micului trafic la frontieră şi ameliorarea mecanismelor de aplicare a legii cetăţeniei, criza constituţională din RM şi perspectivele soluţionării conflictului transnistrean. În ceea ce priveşte mecanismele de aplicare a legii cetăţeniei, vor urma consultări între ministerele de resort de la Chişinău şi Bucureşti pentru a stabili paşi concreţi de ameliorare a stării de lucruri. În acelaşi timp, vicepreşedintele Senatului României a promis sprijinul necesar în cadrul UE întru eliminarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *