Actualitate

Alexandru Tănase: Lipsa de reacții adecvate a UE și SUA la crimele comise de Lukașenko, l-au încurajat pana acolo, încât acest dement, a ajuns sa recurgă la acțiuni de piraterie – terorism internațional

După multiple “concern-uri” și “deep concern-uri”, exprimate de occident, astăzi Lukasenko a deturnat o navă aeriană care zbura la Vilnius, pentru a-l aresta pe jurnalistul Roman Protasevici.

Guvernul de la Chișinău (dar și partidele proeuropene) niciodată n-au reacționat la crimele comise de regimul de la Minsk, după alegerile din vara anului trecut. Ex-președintele I.Dodon s-a grăbit sa recunoască primul rezultatul alegerilor prezidențiale din Belarus, deși comunitatea internațională a fost unanimă ca acesta au fost brutal fraudate. Mai mult, recent acesta a mers in pelerinaj electoral la Minsk ca sa-și “tragă” niște poze cu acest criminal.

De cealaltă parte, marii noștri “proeuropeni” s-au prefăcut că nu se întâmplă nimic.

Potrivit legilor beloruse, Roman Protasevici risca pedeapsa capitala.

În mod normal Guvernul Republicii Moldova trebuie sa vină cu o reacție la aceasta acțiune de terorism international (cel putin sa interzică zborurile aeriene cu destinația Belarus). Deasemena, este o obligație morala a Președintei Republicii Moldova, dna Maia Sandu, (urmand exemplu liderului de la Vilnius), sa vină cu o reacție oficială de condamnare a acești călău și să ceară eliberarea jurnalistului Roman Protasevici.

Societate civilă moldoveneasca dar și organizațiile de media ar trebui sa organizeze măcar niște acțiuni de protest in fața ambasadei Belarusiei la Chișinău.
Din păcate, nimic din cele menționate mai sus, nu se vor întâmpla, deoarece, vorba ex Președintelui N. Timofti “nu avem… știți, nu știu ce nu avem… dar era bine să fie”.

Cel mai probabil, dl Președinte Timofti s-a referit la demnitate. Dacă “demnitate nu e – nimic nu e”…

Era bine să fie… dar nu e.

Alexandru Tănase
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *