Interviu

Alexandru Tănase: “Reforma în justiţie trebuie să înceapă prin înlăturarea persoanelor corupte”

Alexandru Tănase subliniază că reforma instituţiilor de forţă, a Ministerului de Interne şi Justiţiei nu are nevoie de strategii şi tactici, despre care se tot vorbeşte în instituţiile centrale de stat. "Îmi pare foarte rău că nu s-a recurs la cel mai eficient şi unic mijloc posibil, cum ar fi înlocuirea persoanelor corupte". În acest context, el explică de ce preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Ion Muruianu, nu a fost destituit din funcţie. 
"Când a început lupta pentru destituirea lui Muruianu, pe de o parte: da, domnule, că nu e corect, nu este bine ca o persoană de o aşa factură morală să fie în funcţie, dar în realitate şi colegii mei, nu vreau să le dau numele, îl chemau prin birouri şi îi ofereau sprijin şi protecţie – lasă-l pe ăsta în pace că nu-ţi face nimic", îşi aminteşte fostul ministru. 

Alexandru Tănase s-a referit şi la neînţelegerile şi acuzaţiile reciproce făcute recent de unii politicieni de la guvernare. "Dacă ar fi ca cineva din afară să urmărească ce se întâmplă în Republica Moldova în ultimele săptămâni de zile cu toate aceste interminabile reglări de conturi în mod clar va avea percepţia că Republica Moldova este un stat foarte şi foarte corupt", a comentat el. 

 Vezi aici interviul complet http://www.europalibera.org/content/article/24253282.html

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *