CSI / Rusia

Alexei Navalnîi – mutat din nou la izolare, în pofida stării grave a sănătății sale

Cel mai mare oponent al lui Putin, Aleksei Navalnîi, în prezent aflat în detenție, a fost mutat din nou la izolare, în pofida faptului că avocatul lui s-a plâns de starea gravă a sănătăţii clientului său, relatează DPA și Agerpres.

Decizia survine după ce Navalnîi fusese scos de la izolare în 7 aprilie.

De asemenea, colaboratorii disidentului rus au anunţat pe rețele de socializare că acesta a fost plasat luni, 10 aprilie, la izolare pentru încă 15 zile. Totodată, ei au precizat că Aleksei Navalnîi se confruntă cu noi restricţii privind cumpărarea alimentelor şi redactarea scrisorilor.

Acesta este de părere că noua perioadă de izolare a fost decisă ca pedeapsă pentru ancheta sa cu privire la corupţia în rândul autorităţilor penitenciare. Fondul pentru Combaterea Corupţiei (FBK), ONG condus de Navalnîi, a publicat anterior un articol despre alimentele vândute la suprapreţ în penitenciarele din Rusia, potrivit surselor citate.

Noile restricţii se adaugă situaţiei grave a lui Navalnîi cauzate de starea sănătăţii sale. Avocatul său Vadim Kobsev a afirmat marţi că opozantul rus a slăbit opt kilograme în numai două săptămâni în care a stat la izolare.

Ulterior, autorităţile au fost nevoite să cheme ambulanţa.

Kobsev a mai adăugat că Aleksei Navalnîi nu este tratat pentru problemele sale medicale şi că administraţia penitenciarului refuză să accepte medicaţia prescrisă disidentului.

De peste doi ani, Aleksei Navalnîi se află în detenţie în condiţii deosebit de grele. El a fost condamnat de un tribunal rus pentru presupuse fraude, dar este considerat deţinut politic al regimului Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *