CSI / Rusia

Alexei Navalnîi și Svetlana Tihanovskaia, propuși pentru Premiul Nobel pentru Pace. Premiul va fi acordat de ziua lui Putin, care va împlini 70 de ani

Directorul Institutului de Cercetare a Păcii din Oslo, Henrik Udal, i-a propus pe Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, aflat în prezent în închisoare și lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, pentru Premiul Nobel pentru Pace, informează The Guardian.

„Amândoi sunt campioni care susțin în mod pașnic acțiunile pro-democatice și, atât Navalnîi, cât și Tihanovskaia s-au dovedit a fi opozanți puternici ai războiului din Ucraina”, a spus Udal.

Câștigătorul sau câștigătorii Premiului Nobel pentru Pace urmează a fi anunțați oficial vineri, 7 octombrie, care coincide cu ziua de naștere a lui Vladimir Putin, care va împlini 70 de ani.

Menționăm că Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Putin, a fost condamnat în august la 9 ani de închisoare, care se adaugă celor 2 ani și jumătate la care a fost condamnat în 2021. În plus, Navalnîi riscă alți 13 ani de detenție.

Lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, se află în prezent în exil în Polonia. Ea a candidat împotriva actualului președinte Aleksandr Lukașenko, acuzat că a câștigat prin fraudă alegerile prezidențiale din august 2020, ceea ce a dus la o serie de proteste ale opoziției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *