Externe

Ali Asadov: Proiectul de cablu electric în Marea Neagră va contribui la consolidarea securității energetice a țărilor europene

Proiectul de montare a unui cablu electric pe fundul Mării Negre va juca un rol important în asigurarea securității energetice a multor țări europene, a declarat premierul azer Ali Asadov la Forumul Internațional al Drumului Mătăsii de la Tbilisi.

Asadov a reamintit că proiectul de cablu electric în Marea Neagră, prin care Azerbaidjanul va furniza energie electrică Europei, a fost semnat de liderii Azerbaidjanului, Georgiei, României și Ungariei în 2022.

“Astăzi, construim un “pod de energie verde” către Europa. Bulgaria și-a exprimat deja interesul de a participa la acest proiect. Sperăm că proiectul va aduce o contribuție suplimentară la securitatea energetică a multor țări europene”, a declarat Asadov.

Asadov a reamintit, de asemenea, că în iulie anul trecut a fost semnat un memorandum de înțelegere între Azerbaidjan și UE, conform căruia volumul livrărilor de gaze naturale din Azerbaidjan către Europa va fi dublat până în 2027.

Sursă: Haqqin.az

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *