CSI / Rusia

Aliatul fidel al lui Putin, Dmitri Medvedev, revoltat de un subiect de discuție de la Davos: „E o rușine”

Fostul preşedinte al Rusiei și aliatul fidel al lui Putin, Dmitri Medvedev a denunţat marţi, 17 ianuarie, discuţiile privind ajutorul militar pentru Ucraina de la Forumul Economic Mondial de la Davos. E „o ruşine”, a criticat acesta pe pagina sa de Telegram.

„Forumul de la Davos discută despre trimiterea de tancuri Ucrainei. Tipul polonez (preşedintele Andrzej Duda, n. red.) a anunţat că e pe cale să reunească o coaliţie de ţări occidentale pentru a furniza vehicule blindate Kievului”, a criticat Medvedev, numărul doi al puternicului Consiliu de Securitate rus, după cum relatează ziarul La Libre Belgique.

Luni, într-o discuţie despre „apărarea Europei”, liderul polonez le-a cerut aliaţilor europeni ai Ucrainei să trimită mai multe arme Kievului, inclusiv blindate.

„Înainte, la Davos se discuta altceva. Precum economia şi toate celelalte”, a criticat Medvedev, apreciind „pozitiv faptul că nu sunt ruşi sau chinezi” în staţiunea elveţiană.

Potrivit acestuia participanţii la Forumul Economic de la Davos „speră probabil că aşa-numita „coaliţie a blindatelor” va aduce împărţirea atât de aşteptată a Ucrainei”.

Totuşi, „nu e nevoie să se creeze o coaliţie, ci să se redacteze un document colectiv. Privind capitularea regimului putred al Kievului, pentru a salva persoane”, a scris Medvedev. în încheiere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *