Externe

Aliev: nu mai există obstacole pentru semnarea tratatului de pace cu Armenia

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a declarat că nu mai există obstacole în calea semnării unui tratat de pace cu Armenia.

În timpul discuțiilor cu viceministrul britanic de externe Leo Docherty la Baku, Ilham Aliev a subliniat că Azerbaidjanul susține agenda regională de pace și este gata să înceapă discuții de pace cu Armenia. Leo Docherty, la rândul său, a exprimat disponibilitatea Marii Britanii de a sprijini procesul de pace dintre Baku și Erevan.

În ajunul zilei de 21 noiembrie, Ministerul de Externe azer a făcut o declarație privind disponibilitatea Baku de a începe negocieri directe cu Erevan pe bază bilaterală pentru a finaliza acordul de pace cât mai curând posibil. Partea azeră a îndemnat Armenia să înceapă discuțiile cât mai curând posibil și să evite alte întârzieri inutile.

La 10 noiembrie, prim-ministrul armean Nikol Pashinian a declarat că tratatul de pace cu Azerbaidjanul este convenit în proporție de 70%. În septembrie, consilierul prezidențial azer Hikmet Hajiyev a evaluat în același mod stadiul de pregătire a documentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *