Ucraina

Alimentarea cu energie externă a fost restabilită la centrala nucleară Zaporojie

Centrala nucleară din Zaporojie a fost reconectată la alimentarea externă cu energie electrică, a anunțat rețeaua națională ucraineană, citată de Sky News.

Centrala nucleară cea mai mare din Europa, a fost trecută în stand-by luni dimineața, după ce a fost deconectată „complet” de la sursa sa de energie electrică în urma unui incendiu semnalat la o instalație electrică din oraș.

Rusia a capturat centrala în primele zile ale războiului, dar aceasta a fost trecută pe generatoarele de urgență astăzi, după ce Ucraina a deconectat o linie electrică pe care încă o controlează.

Întreruperea a stârnit îngrijorări în Occident, șeful organismului de supraveghere nucleară al ONU avertizând că situația de la centrală este „extrem de vulnerabilă”.

Compania nucleară de stat din Ucraina susține că întreruperea energiei electrice la centrala nucleară Zaporojie este cauzată de bombardamentele rusești. Energoatom spune că întreruperea vine în urma bombardării unei linii electrice externe, transmite Sky News.

Vă amintim că centrala Zaporojie, ocupată de ruşi, în sudul Ucrainei, a fost decuplată din nou de la reţeaua electrică ucraineană, anunţă luni, 22 mai, ocupaţia rusă, un incident care ar putea fi periculos şi care a devenit frecvent odată cu bombardamente în Războiul rus din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *