Politică

Alla Dolință pleacă din PSRM și renunță la mandatul de deputat pentru că e supărată pe poziția pro-război a partidului

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Alla Dolință a decis să renunțe la mandat. Proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul Legislativului.

Pleacă din PSRM pentru că e supărată pe poziția pro-război a partidului

„Mai mult de 4,5 luni într-un stat vecin, Ucraina, care este în esență casa mea, doarece părinții mei s-au născut acolo, este un război. Îmi este greu să văd durerea, lacrimile, necazurile și distrugerea pe care le aduce, îmi este foarte greu să accept aceste evenimente”

Cine e Alla Dolință

Alla Dolință (n. 25 aprilie 1969) este o femeie de afaceri și politiciană din Republica Moldova, care din decembrie 2014 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova în fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

La alegerile parlamentare din noiembrie 2014 din Republica Moldova a candidat la funcția de deputat de pe poziția a 8-a în lista PSRM, obținând mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a XX-a.

Ea este membră a Comitetului Politic Executiv al PSRM și conducătoare a Fundației de Binefacere “SOLUȚIA” de pe lângă PSRM, care a atacat în judecată decretul prezidențial semnat de Mihai Ghimpu cu privire la instalarea pietrei comemorative în Piața Marii Adunări Naționale și s-a ocupat de colectarea semnăturilor pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Deține și cetățenia română, contrar politicii și ideologiei partidului.

Alla Dolință este administratoare a firmei „VESMA-TEH”, cea care deține sediul central al PSRM. Ea mai deține (din 1997) și întreprinderea individuală „Alla Dolință”, specializată în comerțul autovehiculelor și motocicletelor.

Este căsătorită cu Igor Dolință, și el om de afaceri, fondator și administrator al firmei Igalirix SRL, ce se ocupă cu importul și comerțul băuturilor alcoolice, a ceaiului, cafelei, lemnului și produselor din tutun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *