Social

(ALO, POLIȚIA???) Angajații MAI din Telenești folosesc plăcuțe de înmatriculare FALSE

Dumneavoastră nu cunoașteți ce se petrece pe teritoriul IP Telenești care este condus de către colonelul I. Furtună. Acesta, fiind omul legii, își permite să încalce legislația în vigoare. Polițistul utilizează automobilul de serviciu, de model Chevrolet cu numerele de înregistrare MAI 5115, în scop personal pentru a merge cu familia sa în diverse călătorii, la nunți, cumetrii, zile de naștere prin mun. Bălți, mun. Chișinău. Mai mult, acesta a atribuit automobilului de serviciu plăcuța de înmatriculare falsă – UN AV 938, cu care își permite să circule și prin or. Telenești, unde a fost văzut în diferite zone ale orașului, chiar și pe teritoriul IP Telenești. Unde se uită Poliția Rutieră? Din ce cauză nu se iau măsuri cu colonelul Furtună și nu este pedepsit conform legislației R. Moldova, Cod Contravențional art. 230 alin. 3? Pentru că șeful Poliției Rutiere, T. Popovici, este nașul lui, care ascunde cu chibzuință toate încălcările pe care le face finul I. Furtună.

Colonelul Furtună, la începutul lunii decembrie, fiind în stare de ebrietate, a făcut accident rutier în localitatea Bănești, cu automobilul Chevrolet cu numărul MAI 5115, dar care avea numărul schimbat UN AV 938. Mașina a fost grav avariată. Dar împreună cu T. Popovici au ascuns accidentul rutier, iar automobilul l-au dus la cetățeanul F. Vesca din s. Bănești, pentru reparații. Asta înseamnă să cunosc polițistul meu, când folosește automobilul de serviciu în scop personal, când combustibilul de la IP Telenești, care este preconizat pentru curmarea și prevenirea crimelor, este folosit pentru diverse călătorii în scop personal?


Mașina de serviciu a colonelului Furtună, cu numerele de înmatriculare ce aparțin cetățeanului Alexandru Petric, Ungheni

După ce l-am cunoscut pe colonelul Furtună, l-am cunoscut și pe seful Poliției Criminale IP Telenești, maior de poliție A. Vrajitoru, care are în dotare automobil de model VAZ 21015 cu numere de înregistrare MAI 5126, dar care circulă cu numere false – RZ AD 595, sustrase de la o remorcă din or. Rezina. Acesta, la fel, folosește mașina în scopuri personale, face naveta Telenești – Chișinău, pe banii IP Telenești.
Și aceasta nu este totul. Se pare că este o tradiție la IP Telenești de a folosi numere false de înmatriculare. Și maiorul de poliție V. Roșca, șef Securitate Publică IP Telenești care are în dotare Dacia Logan cu numere de înregistrare MAI 5128, la fel, folosind automobilul în scop personal, și numerele false – CU AH 184, iar despre toate acestea știe colonelul Furtună, fără să întreprindă ceva.

Menționez că atribuirea unui număr de înmatriculare fals și conducerea cu bună știință a vehiculului cu un astfel de număr se sancționează cu privarea de dreptul de a conduce un vehicul pe un termen de un an. Cum credeți, nu trebuie trași la răspundere pe articolul dat și sancționați disciplinar? Dar pentru tăinuirea de accident rutier și deteriorarea bunurilor statului, în cazul de față automobilul Chevrolet MAI 5115? Așa mi-am cunoscut eu polițistul meu, conducerea IP Telenești care se luptă cu corupția și cu încălcările ce le fac alții, dar ei scapă de răspundere.
Nu aveam să-l cunosc pe colonelul Furtuna dacă nu observam chiar numerele mele de înmatriculare UN AV 938, ce aparțin automobilului meu Honda Civic de culoare galbenă, ce a fost accidentat, și care au fost amplasate la automobilul Chevrolet MAI 5115 de la IP Telenești.

Alexandru Petric, Ungheni

Nota redacției: Rugăm cititorii care s-au confruntat cu astfel de cazuri să ne scrie pe adresa redacției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *