Eveniment

Alo, „Urgența”?! Artur Reșetnikov a înnebunit!

…Un adevăr recunoscut și de amici, și de inamici: elitele intelectuale românofone din RM sunt românești, fiindcă cea mai mare parte a lor se identifică drept români. Tot români se identifică o bună parte a oamenilor simpli: nu avem o cifră exactă a moldovenilor care se consideră români, dar nicidecum nu putem lua ca bază ultimul recensământ, deoarece se știe că la acest capitol datele au fost nemilos falsificate. Comuniștii care i-au declarat pe români o minoritate națională jonglau cu cifra de 2-3 procente. Dacă e să ne orientăm după datele ultimelor alegeri parlamentare, această cifră e considerabil mai mare. Dar chiar dacă am accepta cifra de 2-3 procente, oricum e grav: cu ce drept un oarecare Ivan fără țară, îi declară ca fiind „bolnavi” zeci (în realitate, sute!) de mii de moldoveni?!

Dacă urmăm „logica” acestuia drept, „moldoveni sănătoși” trebuie recunoscuți doar Voronin, Tkaciuk, Petrenko, Dodon, Mișin, Șelin ș.a., iar „moldoveni bolnavi” – toți marii noștri înaintași, începând cu Alecsandri, Eminescu, Al. Ioan Cuza ș.a., apoi Gr. Vieru, Ion și Doina Aldea Teodorovici, D. Matcovschi ș.a. și terminând cu cei încă sunt în viață: scriitori, pictori, compozitori, jurnaliști, țărani, studenți ș.a.m.d. Potrivit „diagnosticului” lui Reșetnikov, toți moldovenii deținători de pașapoarte românești sunt „bolnavi”. Reiese, așadar, că în RM „moldovenii sănătoși” sunt doar el și banda sa roșie care formează „coloana a cincea” a Moscovei la Chișinău. Noi, ceilalți, suntem bolnavi de cap, fiindcă ne considerăm că suntem ceea ce suntem…

Oricum ai suci-o, pacientul Reșetnikov e bolnav rău, dacă a ajuns să delireze în public în halul acesta… Asemenea pacienți doar la balamuc își pot reveni.

(Cronicar)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *