IT&C

Alphabet devansează Apple și devine cea mai valoroasă companie americană

Această schimbare ar putea fi un semnal al unei schimbări de ștafetă în sectorul tehnologic în condițiile în care valoarea Apple a depășit-o pe cea a Microsoft Corp în anul 2010, care la rândul său a devansat International Business Machines Corp în urmă cu două decenii.

În cursul tranzacțiilor electronice care au urmat după închiderea oficială a Wall Street, titlurile Alphabet au crescut cu 6% grație publicării unor rezultate trimestriale peste așteptări astfel că valoarea combinată a acțiunilor Alphabet a ajuns la 554 miliarde de dolari, comparativ cu 534 miliarde de dolari în cazul Apple.

Google și operațiunile sale de bază (căutarea și publicitatea online, precum și YouTube, Gmail și Android) a devenit o filială a holdingului Alphabet Inc în urma unei reorganizări care a avut loc anul trecut. Cu toate acestea motorul de căutare este în continuare responsabil pentru cea mai mare parte din veniturile companiei.

Acțiunile Alphabet au înregistrat o creștere puternică în ultimul an, grație creșterii vânzărilor de publicitate pe dispozitivele mobile în timp ce acțiunile Apple au scăzut ca urmare a reducerii livrărilor de telefoane iPhone, în special pe piața din China, dar și a lipsei altui produs vedetă.

Prin devansarea Apple, Alphabet devine a 12 companie care este recunoscută drept cea mai valoroasă companie americană după anul 1928. Printre precedentele deținătoare ale acestui titlu se numără General Electric, General Motors, IBM și Exxon Mobil, care a fost detronată de Apple în 2012.

Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *