Economie Mondială

Alphabet devine oficial cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple

Apple are o capitalizare cu peste 10 mld dolari mai mică și în februarie 2010 a fost ultima oară cand Google era mai valoroasă ca Apple. Pe atunci ambele companii valorau sub 200 miliarde dolari, acum capitalizarea este de peste 500 miliarde dolari.

La ora 18.00 capitalizarea Google era de 554,5 mld dolari, iar Apple se situa pe la 532 mld dolari.

La ora Romaniei 16.30 capitalizarea bursiera Alphabet era de 543,2 miliarde dolari, dupa ce actiunile au urcat cu aproape 3%, în timp ce Apple avea o capitalizare de 530,1 miliarde dolari, acțiunile scăzând cu 0,9%, noteaza AFP.

La ora 17.10 capitalizarea Alphabet era de 535,6 miliarde dolari, iar cea a Apple era de 531,4 miliarde dolari.

Microsoft valorează 425,7 mld dolari, Facebook 326,2 mld, iar Exxon Mobil 310 mld.

Alphabet a publicat prima oară rezultatele financiare de când a adoptat noua structura, iar luni seara, în ședintele de post-tranzactionare, grupul a atins o capitalizare de 570 mld dolari, cu 35 mld dolari peste Apple.

Interesant este că între 2004 și 2008 Google a fost peste Apple, însă apoi s-a lansat iPhone și valoarea companiei lui Steve Jobs a crescut. Apoi până în 2010 cele două companii au făcut rocada de câteva ori, în februarie fiind ultima oară cand Google a fost mai valoroasă.

Însă de la lansarea iPad-ului, Apple a crescut fantastic de mult, ajungând de la 180 mld, până la maximul de 650 miliarde dolari în 2012.

Interesant este că între 2004 și 2008 Google a fost peste Apple, însă apoi s-a lansat iPhone și valoarea companiei lui Steve Jobs a crescut. Apoi până în 2010 cele două companii au facut rocada de câteva ori, în februarie fiind ultima oară când Google a fost mai valoroasă.

Însă de la lansarea iPad-ului, Apple a crescut fantastic de mult, ajungând de la 180 mld, până la maximul de 650 miliarde dolari în 2012.

Avansul Google a început în iulie și până la final de 2015, actiunile au crescut cu 44%, iar cele ale Apple au scăzut cu 16% în a doua parte a anului.

Google generează profituri atât de importante din business-ul de bază cu publicitatea online încât investitorii sunt încrezători ca gigantul american va afișa în continuare rezultate foarte bune și își va putea permite să investească masiv și să și piardă bani cu diviziile de nișă, precum cea care lucrează la mașinile autonome.

La Apple, deși rezultatele financiare au fost record, marea îngrijorare ține de faptul că vanzarile de iPhone vor începe să scadă, în timp ce vânzarile de iPad și Mac deja au scăzut semnificativ. În plus, prețul mediu al iPhone-ului a crescut și este foarte posibil ca gigantul american sa piardă clienți în favoarea modelelor de top mai accesibile cu sistemul Android.

Sursa: hotnews

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *