Social

Alte două familii de profesori au primit gratuit case de locuit din partea statului

Serviciul de presă al MDRC a precizat că tinerii specialişti sînt din raioanele Orhei și Ștefan Vodă, iar în anul 2009, după absolvirea instituțiilor de învățămînt superior, au fost repartizați și angajați în instituţii publice din satele Mălăiești, raionul Orhei și Slobozia, raionul Ștefan Vodă.

„Asigurarea cu locuințe a tinerilor specialişti este reglementată de Legea locuinţelor, adoptată în anul 2015, şi Legea cu privire la tineret, în vigoare din anul 1999. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC) a procurat 25 de case car au fost acordate tinerilor specialiști, cu titlu gratuit, din diferite raioane ale ţării. De asemenea, continuăm să susţinem tinerii în cadrul realizării proiectului de construcţie a locuinţelor sociale", a subliniat ministrul Vasile Bîtca.

Locuințele oferite gratuit specialiștilor au fost procurate de la localnicii din sat care şi-au scos casele la vînzare, iar banii au fost oferiţi din bugetul statului. Printr-o Hotărîre de Guvern, MDRC a fost împuternicit cu dreptul de a transmite, în baza contractului de donație, cu titlu gratuit, din proprietatea publică a statului în proprietatea tinerilor specialiști cu studii superioare și postuniversitare de rezidențiat, repartizați și încadrați în cîmpul muncii în instituțiile publice (bugetare) din sate (comune), casele de locuit, aflate actualmente în gestiunea ministerului. Costul locuințelor procurate a variat între 90 şi 100 mii lei.  

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *