Actualitate

Alte două grădinițe au fost renovate din grantul oferit de Guvernul României

Ambele instituții preșcolare au fost renovate prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”, în valoare totală de 20 mil. Euro.

Pentru lucrările de reparație de la grădinița din satul Brânza au fost alocate 2 milioane de lei. Din acești bani a fost schimbat acoperișul întregii grădinițe, s-au montat geamuri și uși noi. La exterior, pereții au fost izolaţi termic, iar fațada instituției a fost renovată integral. În curtea grădiniței a fost montat pavaj și amenajate terenuri de joacă. De asemenea, s-a procurat mobilier nou pentru toate grupele de copii.

Prezent la inaugurarea grădiniței, Ambasadorul României, Marius Lazurca, a apreciat lucrările de reparație făcute la grădiniță. „Suntem bucuroși să susținem și să contribuim la îmbunătățirea condițiilor din grădinițe, dar și la dezvoltarea localităților rurale din Republica Moldova. Am participat la mai multe inaugurări de grădinițe și am rămas mulțumiți de lucrările de reparație care s-au făcut. Apreciem modul în care a fost valorificat ajutorul financiar oferit de Guvernul României”, a spus Ambasadorul Marius Lazurca.

Directorul executiv al FISM, Mircea Eșanu, a mulțumit Guvernului României pentru ajutorul necondiționat oferit grădinițelor din țara noastră și a îndemnat beneficiarii să păstreze lucrările de reparație care au fost făcute. „Din banii acordați de Guvernul României, până acum, au fost finalizate lucrările de reparație în peste 660 de grădinițe din toată țara. Alte peste 120 de instituții preșcolare au fost dotate cu mobilier nou, bucătării, terenuri de joacă. Astăzi, în majoritatea grădinițelor din sate condițiile sunt mai bune decât în multe dintre grădinițele din Chișinău sau din centrele raionale. Să păstrați această minunată grădiniță”, a menționat Mircea Eșanu.

Tot în această săptămână, directorul executiv al FISM, Mircea Eșanu, a participat la inaugurarea grădiniței din localitatea Țaul, raionul Dondușeni. Pentru renovarea grădiniței-creșă „Mărțișor” au fost alocate 2 milioane 700 de mii de lei din grantul oferit de Guvernul României și alte 250 de mii de lei din sursele financiare ale FISM. Lucrările de reparație au inclus schimbarea acoperișului, a sistemului de canalizare, a geamurilor și ușilor, instalarea sistemului de încălzire, izolarea termică a pereților exteriori, reparații în interiorul clădirii. Tot din acești bani a fost procurat mobilier nou pentru toate grupele de copii și au fost amenajate grupurile sanitare.

În prezent, grădinița-creșă este frecventată de 110 copii. După finalizarea lucrărilor de reparație, capacitatea instituției preșcolare din Țaul va fi extinsă cu încă o grupă de 25 de copii.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *