Economie

Alți șase producători de vin din Autonomia Găgăuză vor putea exporta în Federația Rusă

Potrivit comunicatului Serviciului rus, lista acestor întreprinderi a fost întocmită în urma examinării rezultatelor expertizei produselor vinicole livrate anterior în Rusia din Găgăuzia de către SRL „Tartcomvin”, SA „Cioc-Maidan-Vin”, SRL „Jemciujina”, SRL „DK-Intertrade”, SA „Vina Comrata” şi SRL „Suvorov-Vin”.

„Pentru soluţionarea problemei reluării livrărilor de produse vinicole în Federaţia Rusă, întreprinderile menţionate urmează să prezinte Instituţiei federale bugetare a sănătăţii „Centrul de igienă şi epidemiologie de la Moscova” a Serviciului „Rospotrebnadzor” mostrele produselor sale pentru o expertiză. După efectuarea expertizei, Rospotrebnadzor va adopta o decizie privind autorizarea introducerii pe teritoriul Federaţiei Ruse a produselor vinicole ale întreprinderilor nominalizate”, a menţionat Rospotrebnadzor. 

Serviciul federal a menționat că în 2015, în Federația Rusă au fost exportate 4,8 milioane de vin produs de cinci companii situate în autonomia găgăuză: S.A. „Vina Komrata”, S.A. „Tomai Vinex”, SRL „Invinprom”, S.A. „Kazaiak-Vin” și „Vinăria Bostovan”.
 
Sursa: noi.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *