Social

Alţi trei preşedinţi ai centrelor de BAC, demişi

Această decizie a fost luată, ieri, de către Comisia Naţională de Examinare cu referire la cazurile de fraudare a examenului de profil care a avut loc vineri. Totodată, urmează a fi creată o comisie din cinci persoane care va examina dosarele a 114 candidaţi pentru determinarea faptului dacă au admis derogări de la metodologie: au copiat sau au introdus în sala de examene telefoane şi aparate de recepţie.

Ieri a avut loc şedinţa extraordinară a Comisiei Naţionale de Examinare unde au fost analizate situaţiile neregulamentare identificate în anumite centre de bacalaureat, în timpul celui de-al treilea examen. În cadrul acesteia s-a decis demiterea preşedintelui Centrului de BAC LT „M. Viteazul”, fără dreptul de a ocupa vreodată această funcţie. Directoarei LT „M. Viteazul” i-a fost aplicată o mustrare aspră pentru utilizarea spaţiilor auxiliare în scopul fraudării examenelor de BAC. Membrii comisiei au decis aplicarea interdicţiei pentru LT „M. Viteazul” de a fi centru de bacalaureat în următorii cinci ani. Toţi cei opt asistenţi au fost demişi din funcţia respectivă cu privarea dreptului de a activa în sesiunile de examene în următorii cinci ani.

De asemenea, a fost demis preşedintele Centrului de Bacalaureat LT Tabani, Briceni, cu privarea dreptului de a ocupa această funcţie în următorii trei ani. Directorului i-a fost aplicată mustrare pentru implicarea personalului din subordine, contrar stipulărilor conţinute în metodologie. Şi directorul Centrului de BAC LT „M. Eminescu”, Cimişlia, a fost demis, iar 16 din cei 20 de asistenţi din acest centru au fost excluşi din sesiunea de examene cu privarea dreptului de a ocupa această funcţie în următorii trei ani.

Cele 114 cazuri privind introducerea în sala de examen a telefoanelor mobile vor fi documentate şi analizate de către o comisie specială în vederea determinării dacă elevii vor susţine examenul în sesiunea 2013.

În cadrul unui briefing de presă, ministrul Educaţiei a subliniat faptul că pentru anul viitor ministerul va opta pentru utilizarea aparatelor de bruiaj în centrele de BAC, şi nu a camerelor de supraveghere care şi-au dovedit ineficienţa.

Astăzi va avea loc cel de-al patrulea examen de BAC, la alegerea candidatului. Ministrul Şleahtiţchi nu a exclus noi descinderi în centrele de BAC, întrucât, până ieri, surveniseră la minister câteva sesizări.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *