ActualitateExterne

Alunecare de teren în Indonezia: Zeci de persoane dispărute

Salvatorii luptă contra cronometru pentru a găsi zeci de persoane dispărute după o alunecare de teren devastatoare la o mină de aur neautorizată din Indonezia. Cel puțin 23 de persoane au fost confirmate decedate.

Duminică, peste 100 de oameni erau în mina de aur improvizată din Bone Bolango, provincia Gorontalo, când tone de noroi s-au prăbușit de pe dealurile din jur, îngropându-i.

81 de săteni au reușit să scape, mai mulți dintre ei fiind scoși de salvatori, inclusiv 18 răniți. Au fost recuperate 23 de cadavre, inclusiv un băiat în vârstă de 4 ani, în timp ce alte 33 de persoane erau date dispărute, anunță AP, potrivit Mediafax.

Eforturile de salvare au fost intensificate miercuri, cu mobilizarea a peste 1.000 de salvatori, inclusiv trupe ale armatei. Un elicopter al Forțelor Aeriene Indoneziene va fi trimis pentru a accelera operațiunile, care se confruntă cu numeroase obstacole: ploi abundente, sol instabil și teren accidentat.

Exploatările miniere neautorizate sunt frecvente în Indonezia, asigurând un trai precar pentru mii de oameni care muncesc în condiții periculoase.

Alunecările de teren, inundațiile și prăbușirile de teren sunt doar câteva dintre pericolele cu care se confruntă minerii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *