Social

„Am decis să mă dedic de acum încolo dezvoltării economice a țării noastre”. Natalia Gavrilița, la BNM

Fosta prim-ministră a Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, anunță vineri, 14 iulie, că a decis să depună dosarul pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale .

„Eu cred că experiența și abilitățile mele vor fi utile anume în această funcție. Am decis să mă dedic de acum încolo dezvoltării economice a țării noastre dintr-o funcție tehnică, dar foarte importantă pentru stabilitatea macro-financiară a R. Moldova”, a scris Natalia Gavrilița pe rețelele de socializare, potrivit Ziarul de Gardă.

De asemenea, ea a menționat că dacă va câștiga concursul pentru această funcție, este obligată de lege să renunțe la orice afiliere politică, inclusiv să își suspende statutul de membru al Partidului Acțiuni și Solidaritate (PAS).

„E o decizie grea pe care mi-o asum. În același timp, voi rămâne în continuare alături de cetățeni, veghind ca activitatea Băncii Naționale să fie cât mai eficientă, transparentă și credibilă”, a mai transmis Gavrilița.

Vă amintim că Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministră a R. Moldova, pe 10 februarie 2022, în cadrul unui briefing de presă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *