Actualitate

Amatori de pescuit, prinși în toiul nopții, prinzând pește ilegal

În primul caz a figurat în documentare un locuitor al satului Tudora, raionul Ștefan Vodă, în vârstă de 30 ani. Tânărul a fost surprins de polițiștii de frontieră în toiul nopții de 12 aprilie, în timp ce prindea pește. La apropierea patrulei, moldoveanul și-a aruncat plasa în apă, însă nu și cele aproximativ trei kg de caras.

Alți doi cetățeni moldoveni au reușit să prindă cu ajutorul plasei de pescuit circa 45 kg de pește, de diferite specii. Aceștia au fost reținuți în dimineața zilei de 13 aprilie curent, în timp ce se pregăteau să părăsească locul unde pescuiau. Din primele cercetări s-a constatat că bărbații în vârsta de 32 ani și respectiv 46 ani erau originari din satele Palanca și Tudora, raionul Ștefan Vodă.

„Pescarii” au comunicat că sunt amatori în această activitate, deși cunoșteau că este interzis pescuitul în perioada de prohibiție. Totodată, din declarații s-a aflat că până la venirea polițiștilor de frontieră au aruncat plasele în apă pentru a-și ascunde urmele.

Încheie șirul ilegalităților șase locuitori ai satelor Manta și Pașcani, raionul Cahul, care au ignorat regulile de aflare în zona de frontieră, cu scopul de a pescui ilegal. Persoanele au fost depistate pe malul lacului Manta, în rezultatul unei acțiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, desfășurate la data de 13 aprilie de către inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră Cahul și reprezentanții Serviciului Piscicol.

În timpul reținerii au fost scoase din apă 500 de metri de plasă, pentru care bărbații nu au putut explica proveniența, refuzând să recunoască cui aparține.

În toate cazurile, cetățenii moldoveni s-au ales cu amenzi pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, dar și pentru desfășurarea activității de pescuit ilicit în apele de frontieră.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *