Actualitate

Amazon Cloud, “dărâmat” de furtunile din SUA. Ce site-uri mari au fost afectate

Serverele Amazon Cloud din statul american Virginia au rămas fără curent electric aproximativ jumătate de oră. Ceea ce a urmat a fost un efect de domino. Mai multe site-uri mari care folosesc serviciile de cloud computing ale Amazon, între care Netflix, Instagram şi Pinterest, au devenit şi ele inactive.

De altfel, furtunile de vineri seara au lăsat pe întuneric peste două milioane de oameni din pe coasta de est a SUA şi au provocat pagube majore. De asemenea, şase oameni au murit în timpul acestor intemperii.
 
Dacă Netflix şi Pinterest au devenit curând funcţionale, Instagram era offline şi sâmbătă dimineaţa.

Amazon nu a explicat cu au fost posibile aceste incidente, dat fiind că are generatoare de rezervă.

Problemele au venit într-un moment cum nu se putea mai prost pentru Amazon. Recent, Google şi-a anunţat serviciul Compute Engine, menit să rivalizeze cu Amazon şi Microsoft, care oferă infrastructură ca serviciu, unul din tipurile de cloud computing. În plus, este a doua oară luna aceasta când centrul Amazon din Ashburn, Virginia, rămâne fără curent electric.

Conceptul de "cloud computing" reprezintă un ansamblu de servicii informatice, care include stocarea de date, aplicaţii, precum şi calcul şi acces la informaţii. În funcţie de livrare, există software, platformă sau infrastructură ca serviciu.

Sursa: gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *