Externe

Ambasada Cubei la Washington – vizată într-un atac cu două cocteiluri Molotov

Ambasada Cubei la Washington a fost ţinta a două tiruri cu cocteil Molotov, a anunţat şeful diplomaţiei cubaneze, care a denunţat incidentul drept un ”atac terorist”, un al doilea atac la misiune în ultimii ani, relatează News.ro.

”Ambasada Cubei în Statele Unite a fost ţinta unui atac terorist comis de un individ care a aruncat două cocteiluri Molotov”, a acuzat într-o postare pe pagina de Twitter ministrul cubanez de Externe Bruno Rodríguez.

”Personalul (ambasadei) nu a suferit nicio pagubă”, a mai anunţat el.

Menționăm că acesta este cel de-al doilea atac al misiunii cubaneze la Washington în ultimii ani.

Vă amintim că un bărbat a deschis focul asupra clădirii în luna aprilie 2020, fără să rănească pe cineva.

Atacul de duminică seara, la Washington, a avut loc la câteva ore după întoarcerea la Havana a preşedintelui cubanez Miguel Diaz-Canel de la New Yorek, unde a asistat la Adunarea Generală a ONU, potrivit sursei citate.

La New York, cubanezi care locuiesc în Statele Unite au manifestat împotriva prezenţei preşedintelui cubanez la ONU, potrivit unor înregistrări vieo postate pe reţele de soxializare.

”Grupări anti-Cuba recurg la terorism atunci când cred că pot profita de impunitate, un lucru împotriva căruia Cuba a avertizat în mai multe rânduri autorităţile americane”, a declarat Bruno Rodríguez după atacaul de duminică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *