Social

Ambasada R. Moldova din Tel-Aviv anunță că ține legătura cu cetățenii moldoveni din Fâșia Gaza: De la începutul războiului din Israel, timp de o săptămână, 516 cetățeni ai R. Moldova s-au întors acasă

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează că un funcționar consular a fost detașat în Egipt să ofere asistență cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza. Potrivit instituției, de la începutul războiului din Israel, timp de o săptămână, 516 cetățeni ai Republicii Moldova s-au întors acasă. În aceeași perioadă, 253 de cetățeni moldoveni au plecat spre Tel-Aviv, transmite Jurnal.md.

Ambasada Republicii Moldova din Israel va funcționa într-un mod alert, și în weekend, punând la dispoziție atât servicii consulare de urgență, cât și servicii obișnuite.

De asemenea, MAEIE mai informează că în conformitate cu decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), pe perioadă stării de război, s-a decis eliberarea gratuită a titlurilor de călătorie pentru cetățenii noștri din Israel, aflați în incapacitate de plată pe perioada stării de război.

Totodată, ambasada Republicii Moldova din Tel Aviv anunță că menține contactul permanent cu cetățenii noștri din Fâșia Gaza și lucrează, împreună cu statele partenere, inclusiv SUA, Egipt, România și Ucraina, la găsirea unor opțiuni fezabile pentru evacuarea lor din zonă. În plus, un funcționar consular a fost detașat în Egipt să ofere asistență cetățenilor noștri din Fâșia Gaza.

Aeroportul Internațional Ben Gurion rămâne deschis. MAEIE solicită insistent ca toți cei care doresc să părăsească teritoriul Israelului să utilizeze zborurile regulate disponibile către Chișinău sau alte destinații apropiate.

Cetățenii moldoveni prezenți pe teritoriul Israelului sunt rugați să se înregistreze utilizând acest formular: https://shorturl.at/tvCR9. Până în prezent, 328 de cetățeni s-au înregistrat.

Informații de contact ale reprezentanților misiunilor noastre diplomatice:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/ email: tel-aviv@mfa.gov.md telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772, +972527998396, +972 52-2787326 (în regim 24/7)

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova. +373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.

+37379818081 (inclusiv WhatsApp) mail: call.center@mfa.gov.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *