Eveniment

Ambasada Republicii Moldova în Olanda a fost inaugurată astăzi la Haga

Premierul a remarcat că Ambasadei îi revine un rol important, mai ales că Olanda este una dintre fondatoarele Uniunii Europene și țară care susține liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni. „Reprezentanței diplomatice de la Haga îi revine o misiune importantă – cea de a contribui la atragerea investițiilor și valorificarea potențialului economic al raporturilor bilaterale. Vrem să vedem mai mult vin moldovenesc în Olanda și mai mulți investitori olandezi în Moldova”, a declarat Iurie Leancă.

Potrivit Ambasadorului Republicii Moldova la Haga, Emilian Brenici, deschiderea reprezentanței diplomatice va permite o mai bună protecție și acordarea asistenței necesare cetățenilor moldoveni aflați în Olanda.

Sediul Ambasadei este amplasat într-o clădire cu statut istoric, în imediata apropiere a ministerelor Economiei și de Externe.

Tot astăzi, prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos, Frans Timmermans.
Oficialii și-au exprimat interesul pentru cooperarea bilaterală, în special în reforma justiției, combaterea corupției, domeniul energetic şi cel al drepturilor omului. Republica Moldova a aderat recent la inițiativă Olandei ”Freedom Online Coalition” ce ține de respectarea drepturilor și libertăților omului în spațiul virtual.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *