Actualitate

Ambasada Slovaciei în Republica Moldova va oferi unor instituții medicale 10 ambulanțe

Donația a devenit posibilă în urma semnării unui Memorandum de Înțelegere dintre Ambasada Republicii Slovace la Chișinău și Spitalul de Urgență Chișinău (Institutul de Medicină Urgentă), în cadrul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare oferite de Slovacia pentru Moldova.

Cele 10 ambulanțe vor fi distribuite după cum urmează:

1. Stația Asistență Medicală Urgentă, Institutul de Medicină Urgentă Chișinău va beneficia de 5 ambulanțe

2. Stația Zonală Asistență Medicală Urgentă Centru – 1 ambulanță

3. Stația Zonală Asistență Medicală Urgentă Nord – 1 ambulanță

4. Stația Zonală Asistență Medicală Urgentă Sud – 1 ambulanță

5. Stația Zonală Asistență Medicală Urgentă Găgăuzia – 1 ambulanță

6. Centrul Național de Medicină Sportivă „Atletmed” – 1 ambulanță

Evenimentul va avea loc în incinta Spitalului de Urgență Chișinău (Institutul de Medicină Urgentă), în fața blocului administrativ (intrarea din str. 31 August 1989).

În cadrul evenimentului, Excelența Sa, Ambasadorul Slovaciei în R. Moldova, dl. Robert KIRNAG, va rosti un discurs publicului prezent. Va fi prezent și Directorul Spitalului de Urgență Chișinău, dl. Mihail Ciocanu.

În viitorul apropiat, Ambasada Slovaciei în R. Moldova va acorda o ambulanță Departamentului Instituții Penitenciare și una Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Menționăm că, în 2014, Ambasada Slovaciei în Republica Moldova, prin intermediul *SlovakAid, *a acordat 2 ambulanțe dotate cu echipament medical Spitalului de Urgență Chișinău (Institutul de Medicină Urgentă) și IMSP Stația Zonală de Asistență Medicală de Urgență Nord. Obiectivul proiectului a fost oferirea unei asistențe de urgență calitativă pacienților din Nordul și Centrul Republicii Moldova.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *