Eveniment

Ambasada SUA a inaugurat o expoziție foto despre Holocaust

”Lumea nu trebuie nicicând să uite atrocitățile Holocaustului” – cu aceste cuvinte ambasadorul SUA William H. Moser a inaugurat astăzi, 31 ianuarie, în Chișinău o nouă expoziție, care povestește despre istoria ascensiunii nazismului și răspândirea genocidului în toată Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Mai mult de 9 milioane de evrei și alte minorități și-au pierdut viețile în timpul Holocaustului – o campanie de ucidere în masă a celor pe care naziștii îi considerau inferiori ”rasei superioare”.

Expoziția, realizată de Ambasada SUA, prezintă 32 de fotografii istorice, inclusiv 14 din Basarabia și Transnistria.

”În jur de 270 000 de evrei din Bucovina, Basarabia și Transnistria au murit de foame, boli și împușcați de naziști și aliații lor în România și Ucraina”, a spus ambasadorul Moser, menționând că 19 000 de victime sunt înhumate în mormântul comun în Dubăsari, de-a lungul râului Nistru.

Accesul la expoziție este gratuit. Expoziția va fi deschisă pentru public de la 1 februarie până la 14 februarie de la 10:00 până la 17:00 la Muzeul Național de Istorie și Arheologie, str. 31 August, 121/a.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *