Moldova

Ambasada Ucrainei dezminte declarațiile Moscovei cu privire la blocarea regiunii transnistrene

„Astfel de declarații conțin informații eronate, scopul cărora este dezinformarea populației despre evenimentele din Ucraina și destabilizarea situației din regiunile de sud a țării noastre”, se spune în comunicat. 

Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei anunță că verificarea persoanelor și a mijloacelor de transport pe segmentul transnistrean se desfășoară în regim intens, însă nu au fost introduse interdicții de traversare a frontierei. Fluxul de pasageri și de autoturisme a scăzut în luna martie cu 30% și respectiv, cu 26%, pe sectorul transnistrean, în comparație cu perioada similară din anul trecut. În total, frontiera a fost traversată de 250 mii de oameni și 70 mii de autoturisme. Potrivit serviciului vamal, scăderea se explică prin faptul că mai puțini cetățeni ucraineni (cu 34%) au călătorit în regiunea transnistreană. Numărul cetățenilor ruși care au traversat frontiera a scăzut cu12%. 

În luna martie, 293 de persoane au primit refuz de a intra pe teritoriul Ucraineie, ceea ce constituie 26% mai mult decât în martie 2013. Principalele motive de refuz au fost nedeclararea scopului adevărat al vizitei și lipsa mijloacelor suficiente de întreținere în Ucraina. 
 
Numărul autoturismelor care au traversat frontiera luna trecută a scăzut cu 23% și a constituit 11 mi de camioane și 3,5 mii de autobuze. Serviciul vamal informează că niciun autoturism nu a fost reținut cu marfă la intrare în republica separatistă. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *