Externe

Ambasada Ungariei: Suspendarea acordului Schengen de Austria nu va afecta cetățenii moldoveni

Cetățenii Republicii Moldova, titulari ai pașapoartelor biometrice pot beneficia în continuare de regimul liberalizat de vize pentru a călători în Austria. Totodată, diplomatul a menționat că suspendarea acordului Schengen de către Austria poate atrage un control mai riguros la intrare. Cetățenii sunt atenționați însă că trebuie să dețină documentele necesare care demonstrează scopul călătoriei (pașaport biometric valabil, bilet tur-retur, asigurare medicală pentru călătorii în străinătate, rezervare de hotel, dovada mijloacelor financiare, procură în cazul călătoriei cu mașina care nu vă aparține + cartea verde , etc).

În altă ordine de idei, s-a accentuat că odată cu liberalizarea regimului de vize a scăzut numărul cererilor de vize depuse la Centrul Comun de Vize (CCEV) din cadrul Ambasadei Ungariei în Republica Moldova: pînă la 5000 de cereri în 2014; pînă la 1000 de cereri în 2015. Însă, s-a mărit numărul de pașapoarte rusești, ucrainene, etc. depuse la CCEV.

Amintim că pe 16 ianuarie, Austria a suspendat temporar acordul Schengen și a introdus un control strict la frontieră, pentru a opri valul de refugiați care se îndreaptă în această țară. Toate persoanele care nu vor deține acte de identitate vor fi întoarse din drum. 

Sursa: viza.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *