Economie

Ambasador chinez: Creșterea numărului de turiști chinezi ar putea crea premise pentru deschiderea unei rute aeriene directe între Beijing și Chișinău

Creșterea numărului de turiști chinezi ar putea crea premise pentru deschiderea unei rute aeriene directe între China și Republica Moldova, a menționat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în R. Moldova, Yan Wenbin, scrie MOLDPRES.

Potrivit oficialului, este îmbucurător că schimburile de persoane și cooperarea în domeniul interuman între China și R. Moldova devin tot mai strânse. 

„În prezent, tot mai mulți moldoveni sunt interesați să învețe limba chineză și merg în China pentru a studia, a munci sau a-și începe afaceri. Totodată, a crescut și numărul căsătoriilor mixte între chinezi și moldoveni”, a spus Yan Wenbin.

Ambasadorul a remarcat că schimburile și cooperarea culturală dintre China și R. Moldova, sub diverse forme, capătă treptat amploare.

„Anul trecut, Ambasada Chinei a organizat evenimente precum Festivalul de film chinezesc și Concert de Muzică Chineză. În acest an, celebra Orchestră Simfonică Națională a Companiei Publice „Teleradio-Moldova” va face un turneu în China. Moldova dispune de resurse turistice bogate, iar turiștii chinezi au o putere de cumpărare extrem de ridicată. Dacă mai mulți turiști chinezi ar alege să viziteze Moldova, acest lucru ar putea avea un impact semnificativ asupra dezvoltării sectoarelor conexe din Moldova. În acest scop, Ambasada Chinei coordonează și lucrează activ cu autoritățile și întreprinderile competente din China și Moldova. Obiectivul nostru ideal ar fi ca, odată cu creșterea numărului de turiști chinezi, să se deschidă în cele din urmă o rută aeriană directă între China și Moldova”, a afirmat Yan Wenbin.

De asemenea, acesta a remarcat că, în prima parte a lunii septembrie, ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan, a vizitat China, participând la cea de-a VI-a Expoziție Culturală Internațională „Drumul Mătăsii” Dunhuang, prilej cu care China și Moldova au planificat o foaie de parcurs pentru cooperarea culturală și turistică între cele două țări în etapa următoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *