Externe

Ambasadorul Americii la Chișinău: Politica externă față de RM nu se va schimba după alegerile din SUA

Cel puțin aceasta a susținut William Moser, ambasadorul SUA în R. Moldova, în cadrul unui discurs la tema alegerilor prezidenţiale din America, la una dintre universităţile din capitală.

Ambasadorul american a menţionat că atât democraţii, cât şi republicanii au susţinut dintotdeauna RM şi, potrivit lui, dacă ar fi să privească istoria fiecărui candidat la preşedinţie, de cele mai multe ori, politica externă este la fel.

Totodată, William Moser a relatat şi despre sistemul electoral din Statele Unite, menţionând că nu este unul perfect. „Democraţia este uneori dezordonată, dar îi admir pe cei care luptă să instaureze democraţia”, a spus ambasadorul.

De asemenea, ambasadorul a povestit despre modul în care un candidat îşi începe campania electorală, cum adună fonduri şi altele. „America are două partide principale – democratic şi republican. Fiecare partid are alegeri primare. În timpul alegerilor primare, cetăţenii au posibilitatea de a vota o persoană pe care ei o văd în calitate de candidat la preşedinţie. Aceasta oferă cetăţenilor de rând o voce şi permite candidaţilor relativ noi şansa de a se face cunoscuţi”, a declarat ambasadorul american.

William Moser a mai adăugat că, indiferent cum sunt organizate alegerile, procedura electorală în fiecare naţiune trebuie să asigure alegătorilor posibilitatea de a-şi alege liber liderul.

Pe data de 6 noiembrie, în SUA vor avea alegeri prezidenţiale, la care participă actualul preşedinte, Barack Obama, şi Mitt Romney.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *