CSI / RusiaExterne

Ambasadorul Estoniei în Ucraina: „Rusia amenință Estonia și are planuri militare împotriva acesteia”

Duminică, ambasadorul Estoniei în Ucraina, Kaimo Kuusk, a declarat la postul Ukraine 24 că Rusia amenință Estonia și are planuri militare împotriva acesteia, informează Ukrinform.

„Știm că Rusia are planuri militare împotriva noastră. Au planificat exerciții pe care doresc să le desfășoare. Deci nu trebuie să așteptăm”, a declarat Kaimo Kuusk.

„Oferim Ucrainei arme și fiecare Javelin (nr.r. – rachetă sol-aer) care lovește un tanc rusesc reduce amenințarea împotriva noastră. Am decis că nu vă vom lăsa niciodată singuri. Nu vom lăsa nici alți prieteni care sunt și ei victime ale agresiunii”, a precizat Kuusk.

Ambasadorul estonian în Ucraina a mai precizat că în ciuda faptului că țara sa e „mică”, trebuie să rămână unită cu alte țări împotriva agresiunii rusești, pentru că „apărarea noastră începe cu Donbas”.

Mica republică baltică Estonia este de departe cel mai mare donator de ajutor pentru Ucraina, raportat la Produsul Intern Brut, cu 0,8 din PIB, potrivit unui studiu german.

Baza de date „Ukraine Support Tracker” arată că Estonia este urmată de Polonia, cu aproape 0,2%, şi apoi de Lituania, cu aproape 0,1% din PIB.

Amintim că împreună cu Letonia, Estonia a recunoscut oficial acțiunile Rusiei în Ucraina drept „genocid” împotriva poporului ucrainean.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *