Politică

Ambasadorul Federației fasciste Ruse a fost convocat la MAEIE pentru a-i comunica poziția R. Moldova privind anexarea ilegală a celor patru teritorii ucrainene

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, intenționează să-i înainteze diplomatului rus poziția oficială a Republicii Moldova referitoare la tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene.

Ministrul Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe și a Integrării Europene a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru comunicarea poziției țării noastre referitoare la tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene, anunță MAEIE într-un comunicat de presă emis de MAEIE joi dimineața, 6 octombrie.

„MAEIE nu a recunoscut, nu recunoaște și nici nu va recunoaște rezultatele așa-numitor plebiscite și condamnă în termenii cei mai fermi tentativa anexării ilegitime a teritoriilor ocupate ale Ucrainei, fapt care contravine tuturor principiilor dreptului internațional. Diplomația țării noastre reafirmă sprijinul consecvent pentru eforturile Ucrainei de a-și restabili suveranitatea și integritatea teritorială în limitele granițelor sale recunoscute internațional și îndeamnă Rusia să oprească agresiunea militară împotriva vecinilor noștri”, se mai menționează în comunicatul MAEIE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *